2010. november 16., kedd

Kapros-zabpelyhes cukkcsanka (vegan)




Nem ismerek olyan magyar embert, aki nincs oda a krumplimaciert, vagy lapcsankaert. Es nem ismerek olyan etelt sem, aminek ennyi neve lenne.:)) Szoval ha szeretitek a lapcsankat akkor a cukkcsankat imadni fogjatok. Hogy miert? Mert nem kell krumplit hamozni es elreszelni az ujjainkat, nem kell bele liszt se tojas, es egeszseges. nem hizlal. a gyerekeket sem. Suthetjuk nekik ebedre, martogatos szosszal, vagy hipergyors fozelek feltetnek, vagy csak ugy snack-kent ragcsalni, meg akar vacsorara is:)

kell hozza:
-ket kozepes cukkini
-zabpehely (Alnatura bio Feinblatt ez :)
-egy kisebb szal porehagyma
-2 gerezd fokhagyma
-egy csokor kapor
-egy csokor petrezselyemzoldje
-so, bors
-keves olivaolaj

Miota van robotgepem ami dagaszt aprit kever, mindent ebben csinalok. Az egyik legjobb befektetes volt, rengeteg energiat es idot sporolok meg vele. Igy a cukkcsanka elkeszitese kb 15 perc. A poret megmosom, nagyobb darabokra vagom es elhelyezem az apritoban a petrezselyemmel, a kaporra es a fokhagymaval. 1 -2 percig nyomom a gombot, mig nagyon apro nem lesz minden. Hagyom benne az edenyben. Kozben meghamozom a cukkinit es gyorsan lereszelem(sokkal egyszerubb mint a krumplit meg nem kell egy kilonyit hamozni es nem farad el a kezunk sem. kb 2 perc) . Jol besozom, es 5-10 percig allni hagyom. Azutan kinyomkodom belole a nedvesseget es a reszelt cikkinit az apritoedenybe helyezem.Beborsozom. Kicserelem az apritokest a muanyag keverore es es kb 3 percen keresztul nyomom a gombot. Ha ez kesz, akkor a robotgep kavedaralo reszet teleontom a zabpehellyel es porra(lisztte) orolom, majd az igy kapott zablisztet hozzaontom a cukkinis-hagymas masszahoz, es megint kb 2-3 percig nyomom a gep gombjat. egy nagyon kremes fuszeres laza, d osszeallo massza lesz belole. Teflonserpenyoben felhevitem a keves(nagyon keves) olajat es evokanalankent rahalmozom a masszat, jol ellapogatom es mindket oldalat aranybarnara sutom. Buntetlen orom. Jo etvagyat! :)

4 megjegyzés:

LiliNortianyu írta...

Én is szoktam csinálni hasonlót,nagyon imádom!Jó ötlet a zabpehely leőrlése!

Great írta...

igen, mert az eredmeny egy liszt es megsem ugyanaz :)) anyukamtol van egyebkent.

Névtelen írta...

De jó, hogy idetaláltam. Nem véletlen...
van itthon pórém, kaprom, zabpelyhem (alnaturás), cukkinim is pont! ma este megcsinálom és beszámolok.
sőt, a kókuszossal is szemezek, de kókusztejem nincs és kókuszreszelék se, majd máskor.
Évi

Great írta...

Evi. de orulok, hogy idetalaltal :) szeretettel varunk maskor is:)