Hozzávalók a piskótához:
- 5 egész tojás
- 20 dkg nádcukor
- 5 ek hideg víz
- 15dkg tönköly finomliszt
- fél csomag foszfátmentes sütőpor
- egy csomag főzős (pl. alnatura) vaníliás pudingpor (ha kakaós piskóta alapot szeretnénk,akkor csokis pudingport használjunk
A töltelékhez:
- 50 dkg gyümölcs én most jól lecsepegtetett mirelitt erdei vegyes gyümit használtam
- 1 zacskó vaníliás pudingpor
- 25 dkg ráma margarin
- 20 dkg porcukor (nád)
- 3 dl növényi tej (zab)
- 3 ek gríz(tönköly)
- habtejszín a díszítéshez (növényi)
- esetleg cukordísz
Krémkészítés: A tejből és grízből tejbegrízt készítek. Mivel én főzős pudingport használtam,azt is beletettem.Ha szükséges egy kis vízzel hígíthatóA cukrot és a rámamargarint habosra kikeverem, és ha kihűlt, a tejbegrízt hozzáadom. Jól összedolgozom(ha nem főzös porunk van,akkor a vanília pudingport itt adjuk hozzá).
A kész piskótát kettévágom, az alsó lapot megtöltöm a krém háromnegyed részével. Befedem a gyümölcsszemekkel/a tetejére hagyunk díszítés céljára/, ráteszem a tortalap másik felét. A torta tetejére rákenem a maradék krémet.Egy napra hűtőbe teszem.(de minimum pár órára)
A kész piskótát kettévágom, az alsó lapot megtöltöm a krém háromnegyed részével. Befedem a gyümölcsszemekkel/a tetejére hagyunk díszítés céljára/, ráteszem a tortalap másik felét. A torta tetejére rákenem a maradék krémet.Egy napra hűtőbe teszem.(de minimum pár órára)
Eredeti recept az Egy csepp méz blogon
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése