2009. november 14., szombat

Karfiolpörkölt


Hugo imádja. Végre tudtam valamit főzni, amit élvezettel lapátolt be mind egy szálig. Persze tésztával.
A zöldségpörköltek nagyon praktikusak, mert félóra alatt készen vannak, jól kombinálhatók az összes körettel(ami a fiamnak kizárólag tésztát jelent:)) és nagyon finomak.
Ma a karfiolból készítettem el.

kellett hozzá:
-egy nagy fej karfiol
-egy nagy fej vöröshagyma

-2 gerezd fokhagyma

-1 db piros
pritaminpaprika
-2 db paradicsom(vagy egy deci
paradicsompüré)
-édes-nemes pirospaprika
-
vegamix vagy glutamátmentes ételízesítő
-pici só
-olívaolaj

A karfiolt megtisztítjuk, kicsi rózsákra szedjük, majd alaposan folyó víz alatt megmossuk. A hagymát,fokhagymát, a paprikát, paradicsomot felkockázzuk. A hagymát az olajon megdinszteljük,jöhet bele a fokhagyma, majd ha kész, levesszük a tűzről. Én legalább egy nagy evőkanál pirospaprikát adok ekkor hozzá(vigyázzunk, ne főzzünk nagy lángon, mert a paprika megkeseredhet a magas hőhatás következtében!). Jöhet a só is, plusz vegamix, ételízesítő, majd vissza a tűzre. Ekkor hozzáadom a pritaminpaprikát, 5 percig párolom, ha szükséges felönthetem egy kevés vízzel. Ha a paprika majdnem készre párolódott, hozzáadom a paradicsomot, újabb 5 percig párolom. Jöhet bele a lecsepegtetett karfiol. Körülbelül 2-3 deci vízzel felöntöm(semmiképp se lepje el, mert nem főzésről, hanem párolásról van szó. Lefedem a fedővel, és időnként megkavargatva összepárolom, míg a karfiol meg nem puhul. De maradjon ropogós kicsit, ne főzzük szét! Tejföllel, vagy szójatejszínnel dúsíthatjuk.
Jó étvágyat!

2 megjegyzés:

LiliNortianyu írta...

A karfiol pörkölt tényleg nagyon finom!Hugo pedig tündéri reklámbébi:)

vicger írta...

ÓÓÓ ez nagggyon jóóóóóóóóó! Beiktatom zöldségnapra! :)

Majd írom ám az emilt, rajta vagyok, csak egy kis idő kéne... :S ;)