2009. november 14., szombat
Karfiolpörkölt
Hugo imádja. Végre tudtam valamit főzni, amit élvezettel lapátolt be mind egy szálig. Persze tésztával.
A zöldségpörköltek nagyon praktikusak, mert félóra alatt készen vannak, jól kombinálhatók az összes körettel(ami a fiamnak kizárólag tésztát jelent:)) és nagyon finomak.
Ma a karfiolból készítettem el.
kellett hozzá:
-egy nagy fej karfiol
-egy nagy fej vöröshagyma
-2 gerezd fokhagyma
-1 db piros pritaminpaprika
-2 db paradicsom(vagy egy deci paradicsompüré)
-édes-nemes pirospaprika
-vegamix vagy glutamátmentes ételízesítő
-pici só
-olívaolaj
A karfiolt megtisztítjuk, kicsi rózsákra szedjük, majd alaposan folyó víz alatt megmossuk. A hagymát,fokhagymát, a paprikát, paradicsomot felkockázzuk. A hagymát az olajon megdinszteljük,jöhet bele a fokhagyma, majd ha kész, levesszük a tűzről. Én legalább egy nagy evőkanál pirospaprikát adok ekkor hozzá(vigyázzunk, ne főzzünk nagy lángon, mert a paprika megkeseredhet a magas hőhatás következtében!). Jöhet a só is, plusz vegamix, ételízesítő, majd vissza a tűzre. Ekkor hozzáadom a pritaminpaprikát, 5 percig párolom, ha szükséges felönthetem egy kevés vízzel. Ha a paprika majdnem készre párolódott, hozzáadom a paradicsomot, újabb 5 percig párolom. Jöhet bele a lecsepegtetett karfiol. Körülbelül 2-3 deci vízzel felöntöm(semmiképp se lepje el, mert nem főzésről, hanem párolásról van szó. Lefedem a fedővel, és időnként megkavargatva összepárolom, míg a karfiol meg nem puhul. De maradjon ropogós kicsit, ne főzzük szét! Tejföllel, vagy szójatejszínnel dúsíthatjuk.
Jó étvágyat!
Címkék:
10. hónaptól,
karfiol,
vegán,
zöldségesrecept
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2 megjegyzés:
A karfiol pörkölt tényleg nagyon finom!Hugo pedig tündéri reklámbébi:)
ÓÓÓ ez nagggyon jóóóóóóóóó! Beiktatom zöldségnapra! :)
Majd írom ám az emilt, rajta vagyok, csak egy kis idő kéne... :S ;)
Megjegyzés küldése