Nagyon szerettem gyerekként és most a gyerekeim is imádják a krumplistésztát.Mondjuk én nem úgy készítem,hogy tele van nagy krumplidarabkákkal,hanem szaftosan.
Hozzávalók:
- kb 80 dkg krumpli
- 2 paprika
- 2 paradicsom
- 1 nagy vöröshagyma
- 50 dkg tönköly nagykocka
- olaj,só,pirospaprika,őrölt kömény,majoranna,
A krumplit kicsi kockákra vágom.Az olajon megdinsztelem a hagymát a karikára vágott paprikával.Hozzáadom a krumplit,pirospaprikát,darabolt paradicsomot,majorannát és az őrölt köményt.Kevés vízzel felengedve nagyon puhára főzöm.Közben felrakom a tésztát.Ha már puha a krumpli,sózom és krumplinyomóval jól összetöröm,hogy sűrű szaft legyen belőle.Ebbe a szaftba forgatom bele a kifőtt tésztát.Mi általában céklával fogyasztjuk,de bármilyen savanyúság illik hozzá.
6 megjegyzés:
én is ugyanígy csinálom, csak köményt nem teszek bele :)imádjuk!
Na ez az az etel,amit meg sosem ettem,nem igazan vonzott,de igy ebben a leirasban,nagyon kivanatos,fincsi lehet!Egyszer kiprobalom:)
egyik kedvenc kajám :o)
Sziasztok!
Ha felpirítjátok egy csepp olajjal kikent serpenyőben, jó ropogós lesz. Úgy a legfinomabb!Savanyú káposztával!
Nem is gondoltam,hogy másoknál is ilyen népszerű ez az étel.
Nálunk az egyik fő-fő kedvenc! Kivételesen egyöntetűen az egész családé!
Boldog Karácsonyt Nektek!
Megjegyzés küldése