2009. december 1., kedd

Krumplis tészta


Nagyon szerettem gyerekként és most a gyerekeim is imádják a krumplistésztát.Mondjuk én nem úgy készítem,hogy tele van nagy krumplidarabkákkal,hanem szaftosan.
Hozzávalók:
  • kb 80 dkg krumpli
  • 2 paprika
  • 2 paradicsom
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 50 dkg tönköly nagykocka
  • olaj,só,pirospaprika,őrölt kömény,majoranna,
A krumplit kicsi kockákra vágom.Az olajon megdinsztelem a hagymát a karikára vágott paprikával.Hozzáadom a krumplit,pirospaprikát,darabolt paradicsomot,majorannát és az őrölt köményt.Kevés vízzel felengedve nagyon puhára főzöm.Közben felrakom a tésztát.Ha már puha a krumpli,sózom és krumplinyomóval jól összetöröm,hogy sűrű szaft legyen belőle.Ebbe a szaftba forgatom bele a kifőtt tésztát.Mi általában céklával fogyasztjuk,de bármilyen savanyúság illik hozzá.

6 megjegyzés:

brü írta...

én is ugyanígy csinálom, csak köményt nem teszek bele :)imádjuk!

Edó írta...

Na ez az az etel,amit meg sosem ettem,nem igazan vonzott,de igy ebben a leirasban,nagyon kivanatos,fincsi lehet!Egyszer kiprobalom:)

Dög írta...

egyik kedvenc kajám :o)

Ancsa írta...

Sziasztok!
Ha felpirítjátok egy csepp olajjal kikent serpenyőben, jó ropogós lesz. Úgy a legfinomabb!Savanyú káposztával!

LiliNortianyu írta...

Nem is gondoltam,hogy másoknál is ilyen népszerű ez az étel.

Renata Kalman írta...

Nálunk az egyik fő-fő kedvenc! Kivételesen egyöntetűen az egész családé!


Boldog Karácsonyt Nektek!