Ez az étel hús nélkül is lehet teljes értékű,a zabpehelynek köszönhetően.A zabpehely ugyanis gazdag fehérjében,vasban,kalciumban,magnéziumban,B1 vitaminban stb.Emellett magas a rost tartalma is.Én úgy ismerem a vadas mártás elkészítését,hogy cukrot kell hozzá karamellizálni,de ez simán elhagyható,mert a zsenge sárgarépa eleve édes ízt kölcsönöz.
Hozzávalók:
- 4 szál zsenge sárgarépa
- 2 szál petrezselyem
- 3-4 marék zabpehely
- babérlevél ,tengeri só
- 1.5 dl növényi tejföl vagy tejszín
- olíva olaj
- citrom
Jó étvágyat!
2 megjegyzés:
Szia Hajni!
Ezt a receptet majd kipróbálom! Jól hangzik!
A blogodat nézve, jó látni, hogy zajlik az élet Varsóban is... Mi majd jövőhéten megyünk vissza két hónapos magyarországi telelés :) után. Szervezhetnénk egy újabb babás-mamás találkozót akár nálunk is!
Letícia
Szia Leticia, nem en keszitettem, de szerintem isteni finom lehet, tudod mi harman irjuk ezt a blogot. a tali miatt meg irok mailt jo? puszi
Megjegyzés küldése