2010. május 27., csütörtök

Mazsolás-mangós -fahéjas kása



Vagyis angolul a porridge(ejtsd: poridzs) vagy oat meal. Nem a klasszikus lapos, műzliben is megtalálható zabpehelyből, hanem egy finomabbra pelyhesített változatából készítik. Így lesz puha, nyálkás, kása jellegű. Természetesen főzve. Magamnak szójatejjel, vagy vízzel, Hugónak szintúgy növényi tejjel készítem. Ha lehet ilyet mondani, én a legideálisabb gyermekreggelinek tartom. Elegendő energiát tartalmaz, lehet édesen vagy sósan enni, és tápanyagokban is gazdag. Kiválóan párosítható mindenféle gyümölccsel, nálunk most mangó volt, mert annyira imádjuk mindnyájan.
A nagy kérdés, hogy hogyan szerettessük meg velük? Ha otthon azt látja, hogy a szülők is ezt eszik, ha ízlése szerinti gyümölcsöket rakunk bele, és még kellemesen édes is, nem lesz gond. Hugo csak pudingnak hívja, és még az én adagomat is rendszerint belapátolja. Szívesen is adom oda neki :)

Egy mama-baba adaghoz kell:)
-kb 1oog zabpehely(az Alnatura-s csúcs ehhez:Haferflocken-Feinblatt 5oo grammos kiszerelés)
-egy marék mazsola
-annyi szója, vagy rizstej, hogy egy ujjnyira ellepje a zabpelyhet
-méz, vagy agavészirup az édesítéshez. de ezt mindig csak langyosan, utólag
-apróra darabolt gyümölcs, nálam egy nagy érett mangó fele volt
-fahéj, szerecsendió

A zabpelyhet és a tejet, a mazsolát, lassú-közepes lángon forrástól számítva(kb 8perc) addig főzzük, míg egy laza kását nem kapunk. Ki hogyan szereti. :) Langyosan édesítjük és tetejére szórhatunk fahéjat, reszelhetünk bele friss szerecsendiót, és ráhalmozzuk a gyümölcsöket is. Egyszerű és nagyszerű. Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: