2010. május 30., vasárnap

Mézes-citromos túróval töltött kakaós palacsinta...meg még eperszósz is


Ma ezzel kedveskedtem Hugónak gyermeknap alkalmából. Sajnálom, hogy megintcsak palacsinta, de imádjuk, és nem lehet megunni:) És eddig ez a legjobb recept.
Egy sokak által ismert és kedvelt oldalról jött az alapötlet, de mint mindig, most is megpróbáltam egészségesebbé varázsolni ezt az ínycsiklandó édességet. Ebből a mennyiségből, 13-15 db pehelykönnyű hajszálvékony palacsintát lehet készíteni.

Hozzávalók:

a tésztához:
  • 25 g natúr(cukrozatlan) jóminőségű kakaópor
  • 100 g liszt(fehér bio tönköly)
  • 2 db bio tojás
  • 40 g olvasztott bio margarin, vagy ghí
  • 2,5 deci hideg növényi tej
  • 1 ek nádcukor
  • csipet só
  • 1-2 ek. repce olaj a sütéshez
a töltelékhez:
  • fél kiló túró
  • 3 ek. méz
  • egy marék mazsola
  • egy citrom héja
  • egy ek. tejföl
a szószhoz:
  • pár szem érett eper
  • egy ek. méz


A tojást a csipet sóval, és a cukorral kézi habverővel habosra keverem, majd hozzáadom az olvasztott zsiradékot, a tej felét, és homogénre kavarom. Ezt követően hozzáadjuk tej másik felét. Ha elkevertük, letakarva 2 órára a hűtőbe rakjuk.A serpenyőt minden egyes palacsinta előtt olajjal kikenjük... majd kb fél szedőkanálnyi tejszínszerű tésztát(nekem még kellett hozzá adnom egy kis tejet) egyenletesen eloszlatunk benne.
A töltelék hozzávalóit csak összedolgozzuk, megtöltjük vele a palacsintákat kedvünkrevaló módon tekerjük, vagy hajtogatjuk. Az epreket megmossuk, felkockázzuk, és egy ek. mézzel jól elkeverjük és a palacsinták tetejére halmozzuk. Jó étvágyat!
Tipp:Anyukák próbáljátok ki Nutellával is. Duplacsokis finomság :)

2 megjegyzés:

khase írta...

Jajjjjj de jol hangzik, összefutott a nyal a szamban :) latom, Hugo is edesszaju :)) kicsit több idöm lesz, kiprobalom :)

Great írta...

Orsi: tenyleg nagyon finom, es nem kell hozza tobb ido, mint egy normal palacsintazhoz. Hugo amugy nem kifejezetten edesszaju, inkabb en :D