
Ma ezzel kedveskedtem Hugónak gyermeknap alkalmából. Sajnálom, hogy megintcsak palacsinta, de imádjuk, és nem lehet megunni:) És eddig ez a legjobb recept.
Egy sokak által ismert és kedvelt oldalról jött az alapötlet, de mint mindig, most is megpróbáltam egészségesebbé varázsolni ezt az ínycsiklandó édességet. Ebből a mennyiségből, 13-15 db pehelykönnyű hajszálvékony palacsintát lehet készíteni.
Hozzávalók:
a tésztához:
- 25 g natúr(cukrozatlan) jóminőségű kakaópor
- 100 g liszt(fehér bio tönköly)
- 2 db bio tojás
- 40 g olvasztott bio margarin, vagy ghí
- 2,5 deci hideg növényi tej
- 1 ek nádcukor
- csipet só
- 1-2 ek. repce olaj a sütéshez
- fél kiló túró
- 3 ek. méz
- egy marék mazsola
- egy citrom héja
- egy ek. tejföl
- pár szem érett eper
- egy ek. méz
A tojást a csipet sóval, és a cukorral kézi habverővel habosra keverem, majd hozzáadom az olvasztott zsiradékot, a tej felét, és homogénre kavarom. Ezt követően hozzáadjuk tej másik felét. Ha elkevertük, letakarva 2 órára a hűtőbe rakjuk.A serpenyőt minden egyes palacsinta előtt olajjal kikenjük... majd kb fél szedőkanálnyi tejszínszerű tésztát(nekem még kellett hozzá adnom egy kis tejet) egyenletesen eloszlatunk benne.
A töltelék hozzávalóit csak összedolgozzuk, megtöltjük vele a palacsintákat kedvünkrevaló módon tekerjük, vagy hajtogatjuk. Az epreket megmossuk, felkockázzuk, és egy ek. mézzel jól elkeverjük és a palacsinták tetejére halmozzuk. Jó étvágyat!
Tipp:Anyukák próbáljátok ki Nutellával is. Duplacsokis finomság :)
2 megjegyzés:
Jajjjjj de jol hangzik, összefutott a nyal a szamban :) latom, Hugo is edesszaju :)) kicsit több idöm lesz, kiprobalom :)
Orsi: tenyleg nagyon finom, es nem kell hozza tobb ido, mint egy normal palacsintazhoz. Hugo amugy nem kifejezetten edesszaju, inkabb en :D
Megjegyzés küldése