2010. június 1., kedd

Vega gyors gyros


Hugo nemcsak a sushi-t, hanem a susi-t is szereti, ahogy Ő hívja a szójás húspótlókat. Egy héten egyszer készítek valamilyen szárított szójakészítményből ennivalót, legyen az granulátum, kockaforma, vagy szelet.
Ahogy nőnek a gyerekek, úgy kezdenek el válogatni is, úgyhogy tanácstalan anyukák megsegítésére(hogy ne mindig tészta legyen:), álljon itt egy jolly joker recept.

hozzávalók:

-nemgénmanipulált szárított szójaszeletek
-szójaszósz
-1-2 gerezd fokhagyma
-balzsamecet
-méz
-pár szem (új)burgonya
-olívaolaj
-vegamix, só

1.A szeleteket felteszem kb 15 percre főni vegamixes-sós vízbe
2. meghámozom a burgonyákat, és hasábokra szelem
3. leszűröm a szeleteket, majd hagyom hűlni
4.elkészítem az olívaolajból, préselt fokhagymából, szójaszószból, és balzsamecetből álló páclevet
5.a szójaszeleteket kinyomkodom, és beleforgatom a pácba, hagyom állni
6. a burgonyákat olívaolajban kisütöm
7. a szójaszeletek mindkét oldalát megsütöm(olaj nélkül) teflonserpenyőben
8. a szeleteket hosszú csíkokra vágom, egy tányérra halmozom a hasáb burgonya mellé, és pl paradicsom, uborka, vagy káposztasalátával tálalom. Jó étvágyat!
tipp: szejtánból is nagyon finom. ha mégtöbb időt akarunk megspórolni, akkor előző este már a szeleteket bepácolhatjuk. egyébként az elkészítési idő: kb 4o perc
nagyobb gyerekeknek uzsonnára pitába, vagy kiflibe is tölthető soksok zöldséggel, bármilyen szósszal.

1 megjegyzés:

Szilda írta...

Ez milyen szója szeletből van? Tartok tőle, hogy oda lennék érte:D