2009. október 6., kedd

Kakukkfüves-tepsis édesburgonya


Ez az abszolút favorit nálam.
Én nem párolom, nem főzöm, nem pürésítem, hanem csak meghámozom, kockákra vágom, megmosom, megtörlöm papírtörlővel, a sütőt előmelegítem 18o fokra, veszek egy átlátszó nylonzacskót, beleteszem a kockákat, meglocsolom olívaolajjal, beleszórok vegamixet, meg rámorzsolok kakukkfüvet. Befogom a zacskó száját, jól összerázom, kiborítom az alufóliával, vagy sütőpapírral bélelt tepsire. kb 2o percig sütöm, és a kikapcsolt sütőben, még 1o percig hagyom a gőzben sülni. Ha kicsit megpirult akkor van kész:) Mindenkinek melegen ajánlom:)))
Tipp: 6 hónapos kortól nyugodtan adható a babáknak a legjobb így sütőben sütve, hiszen megmarad a burgonya vitamintartalma. Persze nekik ne használjunk fűszereket.

Nincsenek megjegyzések: