2009. október 15., csütörtök

Krumplifőzelék másképp


Ilyentájt sok vitaminra van szüksége a szervezetnek,ezért kicsit "felturbóztam" a krumplifőzeléket egy kis plussz zöldséggel.Mivel a fele krumpliból van,így az íze nem nagyon változott,legalábbis a zöldség-undorban szenvedő lányomat simán megtévesztette.A kicsi is imádta.
Hozzávalók:fél kg. burgonya,fél sárgarépa,fél petrezselyem gyökér,kis karalábé fele,babérlevél,kis vöröshagyma fele,só,pici bors,pici őrölt szerecsendió,kevés olíva olaj.
A zöldségeket feldarabolom és a babérlevéllel felteszem főni annyi vízben,ami éppen ellepi.A vége felé fűszerezem,olajozom,majd kiveszem a babérlevelet és pürésítem.Mivel az egész család ette,így a krumpli egy részét kivettem pürésítés előtt,hogy ne legyen annyira babakaja jellegű.Ezt pürésítés után visszatettem.Ízlés szerint mehet bele a végén egy kis szója tejföl,nagyoknak ecet.

Nincsenek megjegyzések: