2009. szeptember 25., péntek

Salátaleves


A fejes salátát szerencsére szinte egész évben lehet kapni, ezáltal gyakorta tudjuk színesíteni étrendünket, e vitamindús zöldségfélével. Mi nagyon szeretjük a jégsalátát is(iceberg), de ha főzelék vagy leves formájában esszük, a "hagyományosat" használjuk fel. Nem gondoltam volna, hogy a 15 hónapos fiam étrendjébe bevezetve ilyen nagy sikere lesz, de tény, hogy nagyon finom lett, és nem mellesleg várandósságom alatt az egyik nagy kedvencem volt:)

Hozzávalók:
-5 db fejessaláta -2 nagy doboz natúr joghurt -kukoricaliszt, vagy kukoricakeményítő - 1 szál póréhagymahagyma -2 gerezd fokhagyma - vegamix ételízesítő -kicsi bors,őrölt római kömény -olívaolaj

Elkészítés:
A salátákat leveleire szedem, és egyenként jó alaposan folyóvíz alatt megmosom, lecsöpögtetem. Én salátacentrifugát használok, sokkal hatékonyabb, és szinte cseppmentesek lesznek.A póréhagymát felkarikázom, olíván megdinsztelem, majd rádobom a széttépkedett salátaleveleket. Egyszerre nem fog beleférni valószínű a lábasunkba, de nagyon hamar összeesik a fazékban lévő forró levegő következtében. Mikor minden saláta belekerült, felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje, hozzáadom az apróra vágott fokhagymát, és a fűszereket, lefedem, kb 15-2o percig főzöm. Mikor a salátalevelek megpuhultak, leveszem a tűzről, és behabarom a kukoricakeményítő és joghurt egyvelegével. Visszateszem a tűzre, és kevergetés mellett, hagyom egyszer felrottyanni. Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: