
Akkor ahogy ígértem, egy újabb csicseriborsós recept következik. Eredetileg
"mezei"zöldborsókrokettnek készült eme kreatív ötlet alapján, azonban az előzőnapi zöldborsófőzelék miatt, szóba sem jöhetett. Kis gondolkodás után a választásom a szekrényben csücsülő csicseriborsóra esett. Gondoltam borsó, borsó:)) Igazi vendégváró snack, de gyermekeknek is kiváló, hiszen a fasírtféleségeket, amelyek olajban sültek, általában szeretik. A kroketteket tesztelte a konyhaszerelő bácsi, a szomszédom, és a családom. Nagy sikert arattak
Hozzávalók:
-25o gramm szárított bio , vagy konzerv csicseriborsó
-kis darabka vaj(kihagyható)
-2/3 bögre liszt(lehetőleg tönkölyliszt legyen)
-só -frissen őrölt bors
-szerecsendió
-pici gyömbér(lehet por is)
-frissen reszelt parmezán(kihagyható)
-2 tojás (egy a krokettbe, egy pedig mielőtt a zsemlemorzsába forgatom)
-zsemlemorzsa
-olívaolaj a sütéshez
Elkészítés:
A borsót sós vízben puhára főzöm, és botmixerrel, vagy turmixgépben pürésítem. Hozzáadom a többi hozzávalót, majd jól összedolgozom a masszát. Kroketteket formázok, beleforgatom a felvert tojásba, majd a zsemlemorzsába. Bő, forró olajban kisütöm. Bármilyen körettel passzol, sőt főzelékfeltétnek is fogyasztható. Nagyon egszszerű, nagyon gyorsan elkészíthető finomság.
Jó étvágyat!
Tipp:Vendégvárásra készíthetünk hozzá tzatzikit, vagy bármilyen joghurtos mártogatós szószt. Hidegen is finom.
3 megjegyzés:
megindult a nyálelválasztásom...
Ez nekem is tetszik!
Ez nagyon-nagyon guszta!!!! Ki fogom próbálni! :)
Megjegyzés küldése