2009. szeptember 9., szerda

Csicseriborsó krokett


Akkor ahogy ígértem, egy újabb csicseriborsós recept következik. Eredetileg
"mezei"zöldborsókrokettnek készült eme kreatív ötlet alapján, azonban az előzőnapi zöldborsófőzelék miatt, szóba sem jöhetett. Kis gondolkodás után a választásom a szekrényben csücsülő csicseriborsóra esett. Gondoltam borsó, borsó:)) Igazi vendégváró snack, de gyermekeknek is kiváló, hiszen a fasírtféleségeket, amelyek olajban sültek, általában szeretik. A kroketteket tesztelte a konyhaszerelő bácsi, a szomszédom, és a családom. Nagy sikert arattak

Hozzávalók:
-25o gramm szárított bio , vagy konzerv csicseriborsó
-kis darabka vaj(kihagyható)
-2/3 bögre liszt(lehetőleg tönkölyliszt legyen)

-só
-frissen őrölt bors
-szerecsendió
-pici gyömbér(lehet por is)
-frissen reszelt parmezán(kihagyható)

-2 tojás (egy a krokettbe, egy pedig mielőtt a zsemlemorzsába forgatom)

-zsemlemorzsa

-olívaolaj a sütéshez


Elkészítés:
A borsót sós vízben puhára főzöm, és botmixerrel, vagy turmixgépben pürésítem. Hozzáadom a többi hozzávalót, majd jól összedolgozom a masszát. Kroketteket formázok, beleforgatom a felvert tojásba, majd a zsemlemorzsába. Bő, forró olajban kisütöm. Bármilyen körettel passzol, sőt főzelékfeltétnek is fogyasztható. Nagyon egszszerű, nagyon gyorsan elkészíthető finomság.
Jó étvágyat!
Tipp:Vendégvárásra készíthetünk hozzá tzatzikit, vagy bármilyen joghurtos mártogatós szószt. Hidegen is finom.




3 megjegyzés:

Marcipán és Frutti írta...

megindult a nyálelválasztásom...

LiliNortianyu írta...

Ez nekem is tetszik!

@gi írta...

Ez nagyon-nagyon guszta!!!! Ki fogom próbálni! :)