2009. szeptember 2., szerda

Nem biztonságos babakocsik

Érdekes cikket olvastam ma a Kisalföld napilapban.már megint valami ami a babákat mérgezi és bele sem gondolunk.

Nem biztonságos babakocsik
A babakocsik nem érik meg az árukat:a német Stiftung Warentest, a különböző árucikkeket bevizsgáló független alapítvány 14 babakocsit vett górcső alá, és egyik sem kapott közepesnél jobb jegyet.
A babakocsik többsége, szám szerint 10 elégtelen osztályzatot kapott amiatt, mert túl sok káros anyagot tartalmazott.a tesztelők a fogantyúkban, a biztonsági övekben, huzatokban és esővédőkben többek között ftalátalapú lágyítókat és policiklusos aromás szénhidrogéneket találtak-írja a "Test" Magazin friss száma a Die Welt című német lap internetes kiadása (www.welt.de) szerint.
A méreganyagok bejuthatnak a szervezetbe,egy részük pedig rákkeltő hatással bír és veszélyezteti a szaporodást.A két fent említett anyagon kívül égésgátlókat és formaldehidet is felfedeztek a szakértők.Összességében egyik babakocsi sem volt mentes káros anyagoktól.
A szakértők azt tanácsolják a szülőknek, hogy a babakocsik levehető huzatjait mossák ki az első használat előtt, hogy legalább némileg csökkentsék a károsanyag-terhelést.
Kritikák nemcsak a káros anyagok miatt érik a gyártókat.A vizsgált babakocsik közül jó néhány kialakítása nem felel meg a gyermek igényeinek.A mózeskosarak például gyakran túl szűknek és rövidnek bizonyulnak, az idősebb gyerekek ülései is túl keskenyek, a karfák pedig túl alacsonyan helyezkednek el.
A 250 és 910 euró közötti áron kínált babakocsik közül csupán három kapott közepes osztályzatot, egy elégségest.Ezek (Bugaboo Cameleon, Teutonia Mistral S, Zekiwa Alu-Cross, Hartan Topline S, ) károsanyag-terheltsége volt még a legalacsonyabb.Az összes többi kocsi a legrosszabb, "elégtelen" osztályzatban részesült.

2 megjegyzés:

Great írta...

na szép. pedig tényleg méregdrágák, és az ember nem is gondolná. mi Mclaren sportkocsit használunk, azt nem írják véletlenül?

LiliNortianyu írta...

Ez volt az egész cikk.Itt írnak a tesztről:http://www.test.de/themen/freizeit-reise/test/-Kinderwagen/1801766/1801766/1802193/