2009. július 31., péntek

Tejmentes rizsfelfújt


Hozzávalók:
  • 1 bögre rizs
  • 1 bögre rizstej
  • 5 tojás
  • 4 ek liszt
  • 4 ek nádcukor
  • 1 cs. vaníliás cukor

A rizst a rizstejjel és egy bögre vízzel megfőzöm,majd hagyom kihülni.
A tojásfehérjéket kemény habbá verem.A sárgát a többi hozzávalóval gépi habverővel habosra keverem.Beleforgatom a kihült rizst,majd óvatosan a fehérjehabot.Kivajazott tűzálló tálba teszem.Előmelegített 180°C-os sütőben 5 percig sütöm,majd 150°C-on még 20-30 percig (nekem kellett a 30).Gyümölcslekvárral vagy gyümölcsszósszal tálalom.

2 megjegyzés:

Mon írta...

Kicsit meglodult a fantaziam erre a rizsfelfujtra, vajon milyen lenne kokusztejjel keszitve? Mostanaban kokuszmaniam van :)

Csilli írta...

Nagyon fincsi lett, bár egyenlőre még csak mi pusztítottuk el, de pár hónap és a kisfiam is ehet belőle:)