Nagyon egyszerű tápláló, és fehérjében gazdag ebéd lehet. Egyébként Hugo egyik nagy kedvence(már amikor van kedve enni:))
Hozzávalók:
-kis olívaolaj(extra szűz)
-kb1oo g megmosott, és karikára vágott póréhagyma
-kb15o g megtisztított, és karikára vágott sárgarépa
-5o g vörös,vagy "klasszikus" lencse
-kb 3-4 dl víz(tisztított, vagy babaásványvíz), de lehet előre elkésztített zöldségalaplé(csakis nátrium glutamát mentes)
-1oog rózsáira szedett karfiol, vagy brokkoli
Elkészítés:az olajat kissé felhevítjük, majd és kb 5 percig pároljuk benne a póréhagymát. Adjuk hozzá a sárgarépát, és pároljuk tovább, még 5 percig. Tegyük hozzá a lencsét, és öntsük fel vízzel, vagy a zöldségalaplével(azzal finomabb).Forraljuk fel , majd fedő alatt főzzük, még kb 1o percig. Most adjuk hozzá a karfiolt(brokkolit), és így együtt hagyjuk főni addig, míg minden zöldség meg nem puhul. Ha kész van, botmixerrel, vagy turmixgépben pürésítsük kellő állagúra.
2009. július 13., hétfő
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
4 megjegyzés:
Daninak is nagy kedvence a lencse. Szoktam a repan kivul krumplit es cukkinit is tenni hozza es ugy is imadja. A cukkini nagyon jo izt kolcsonoz a lencsenek, en is szeretem :)
Brokkoli?Cukkíni?Annyira furának tűnik nekem a lencse mellé,ki kell hogy próbáljam.
Veletlenul tortent, hogy kiprobaltam cukkinivel, nem az volt az eredeti szandekom, de ha mar feldaraboltam hozzatettem es gondoltam, ha nem jon be akkor max kiontjuk, de isteni lett (repa, krumpli, lencse, cukkini, ici-pici so es olivaolaj ;)
Szuper a blog. Ezt meg kipróbáljuk!
Pussz
Megjegyzés küldése